MenyJobba som barnvakt hos Barnakademin

Barnpassning är ett perfekt jobb för dig som älskar barn och som studerar eller har ett annat sysselsättning och vill jobba extra på eftermiddagar!

Att jobba som barnvakt hos oss

Vi tror på att barnpassning är ett roligt extrajobb och vi letar framförallt efter DIG som älskar att spendera tid med barn.

Det är ett stort ansvar att passa andras barn. Därför är det viktigt att du tar jobbet på stort allvar.

Vi erbjuder våra kunder kreativ barnpassning, som innebär att du ska hitta på kreativa aktiviteter barnen. Mindre skärmtid och mer lek och bus helt enkelt!

Vi specialiserar oss också på tvåspråkig barnpassning, så är du tvåspråkig/flerspråkig så är det ett plus!

Så blir du en barnvakt hos oss

Skicka in din ansökan
Vi går igenom alla ansökningar löpande. Har du en profil som passar de familjerna som vi har uppdrag ifrån så kontaktar vi dig inom en vecka. Annars sparar vi din ansökan tills vi har en passande familj och kontaktar dig då.
Intervju och matchning
De kandidaterna som passar bäst för våra uppdrag bokas in på en intervju. Där går vi igenom din bakgrund, din erfarenhet samt dina framtidsplaner.
Efter intervjun finns du med när vi letar barnvakter till familjer.
Möte med familjen
När vi hittat en passande familj och du är intresserad skickar vi en presentation av dig till kunden. Vill de träffa dig, så hjälper vi till med att boka ett första möte med familjen.
Avtal och uppföljning
Om både du och familjen är nöjda och vill sätta igång, skriver vi på anställningsavtal. Du är anställd hos oss och jobbar hos familjen. Vi följer regelbundet upp att både du och familjen tycket allt fungerar bra.


Är barnpassning rätt jobb för dig?

Svarar du JA på frågorna nedan, så skicka in en
ansökan redan idag!
 • Har du tidigare erfarenhet av barn?
  Det är viktigt att du har tidigare erfarenhet av barn. Till exempel, att du har passat barn (syskon, grannar eller kusiner) eller jobbat med barn (ledare för barn, eller sommarjobb på förskola).
 • Långsiktigt engagemang
  Har du möjlighet att jobba som barnvakt under längre tid? Vi ser gärna att du stannar med oss under minst ett år men gärna längre.
 • Söker extrajobb på eftermiddagar?
  Barnpassning är ett extrajobb och därför behöver du ha en annan sysselsättning, till exempel studier, deltidsjobb eller att du är pensionär.
 • Uppfyller du våra villkor?
  Du måste ha fyllt 18 år samt har ett giltigt arbetstillstånd. Du behöver också kunna prata svenska eller engelska för att kunna kommunicera med oss på kontoret.

Vad vi kan erbjuda till dig som anställd?

Vi strävar efter att alla våra anställda ska trivas
hos oss
Ett rolig och utvecklande extrajobb
Om du trivs med barn blir barnpassning ett roligt och utvecklande extrajobb. Du får också nära kontakt och gemenskap med oss på huvudkontoret och med andra barnvakter!
Detaljerade referenser

Vi ser till att varje anställd alltid får en skriftlig, fullständig referens från sin tid hos oss. För många är barnpassning ett av de första riktiga jobben och vi hjälper dig att lyckas.
Konkurrenskraftig lön

Vi erbjuder en bra start lön jämfört med våra konkurrenter. Din lön baseras på din tidigare erfarenhet att jobba med barn.

De vanligaste frågorna om
att jobba som barnvakt

Hur många dagar i veckan får jag jobba?
  Våra barnvakter jobbar oftast hos en och samma familj ca 1-3 eftermiddagar per vecka. Ibland går att att kombinera så att du kan hjälpa flera familjer.
  Kan jag välja mina arbetstider?
   De flesta familjen behöver hjälp på vardagar med hämtning från skola/ förskola. Därför är det vanligt med arbetstider mellan 15.00-18.00 eller 16.00-19.00. Ett vanlig pass är tre timmar per tillfälle.
   Hur många barn ska jag passa åt gången och hur gamla är de?
   De flesta familjer behöver hjälp med att passa 1 till 3 barn.
   Barnen oftast är mellan 0 till 8 år gamla.
   Få jag önska ålder och antal barnen jag vill passa
   Vi kollar alltid vilka åldrar du känner dig trygg med samt om du kan passa mer än ett barn. Ju mer erfarenhet du har, desto enklare är det att matcha dig med en familj.
   Hur ser arbetsuppgifterna ut?
   Barnpassning inkluderar att hämta barnen från förskolan/skolan, gå hem, förbereda en enkel måltid, göra kreativa aktiviteter tillsammans och se till att barnen är trygga och säkra! Kommunikation med barnen är av stor vikt.
   Var bor familjer?
   Våra kunder finns runt om i Stockholm. Vi gör vårt yttersta för att matcha ihop din profil och bostadsort med kundens för att få så korta resvägar som möjligt!

   Vill du bli en i vårt team?

   Om du inte kan skicka din ansökan vid vårt formulär nedan. Mejla då ditt CV och en kort text om dig själv till: hello@barnakademin.com